10 kilo Afvallen?

10 kilo afvallen

Hoe kan ik Snel 10 kilo afvallen?

Eindelijk had ik besloten: die overtollige 10 kilo moest eraf en ik wil er alles voor doen. Tien hele kilo’s eraf leek me wel een hele opgave! Toch hoef je daar minder voor te doen dan je misschien denkt. Behalve 1 à 2 maanden veel discipline opbrengen.

Er zijn 3 dingen die belangrijk zijn bij 10 kilo afvallen:

 1. wat je eet en drinkt10 kilo afvallen
 2. hoe vaak je eet
 3. je beweging

1. Wat je eet en drinkt

Het beste dieet wat je kunt volgen bij 10 kilo afvallen is het Koolhydraat arme Dieet (zie Koolhydraat arm dieet). Het is bewezen dat je daar heel snel, veel van afvalt. 10 kilo afvallen gaat daar zeker mee lukken. Het houdt in dat je veel eiwitten, vetten en groenten eet:

 • vlees
 • mayonaise
 • rauwkost
 • vis
 • eieren
 • groentes
 • kaas, alleen harde kaas zoals Gouda kaas
 • noten

En zo min mogelijk koolhydraten:

 • brood
 • pasta
 • aardappelen
 • rijst
 • snoep/koek alles waar suiker in zit
 • fruit
 • volkoren producten
 • peulvruchten
 • deegwaren
 • alcohol
 • alle zuivel behalve boter kaas en eieren

Allereerst moet je toch aan je dagelijkse portie fruit komen. Daarom mag je 1 x per dag voor 16.00 uur 1 stuk fruit eten. Drink veel groene thee. Ze zijn er tegenwoordig met smaakjes dus nog lekker ook. Groene thee helpt vet cellen te verbranden. Dit is wetenschappelijk bewezen. Ben je gewend aan suiker in je thee? Vervang de suiker dan door een zoetje (zonder aspartaam). Wil je perse frisdrank drinken? Drink dan spa rood of spa blauw (of gewoon kraanwater) met een suikervrije siroop erin (zonder aspartaam).


2. Hoe vaak je eet

Het is al zo vaak gezegd: sla je ontbijt niet over. Waarom niet? Omdat het ontbijt je stofwisseling op gang helpt. Ook hoor je vaak zeggen dat je regelmatig moet eten. Waarom? Ken je het verhaal over die vrachtwagenchauffeur die 1 x per dag een hele grote maaltijd eet en steeds meer aankomt. Het lichaam gaat denken: ik krijg nu weer een hele tijd geen eten. Ik ga maar even wat vet opslaan. Eet liever kleinere maaltijden, verspreid over de dag. Dan denkt je lichaam: ik krijg zo weer te eten, dus ik hoef geen vet op te slaan.

Dus wil je 10 kilo afvallen? Eet dan het liefst kleinere porties om de 2 1/2 uur en koolhydraat arm!

3. Je beweging

Sport 2 x een half uur per dag. Dat is best makkelijk vol te houden. Het is maar voor 1 maand. Een half uur is zo voorbij. Je hoeft ook niet naar de sportschool als je dat niet wilt. Ren 20 minuten voordat je naar je werkt gaat. Probeer daarna met gewichten nog minimaal 10 minuten spieroefeningen te doen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de combinatie van kracht training (gewichten) en conditie training (rennen, fietsen, roeien etc. het beste werkt. Dan doe je rond 20.00 uur nog een x hetzelfde. Op dit uur is je avondeten goed gezakt en ben je nog niet aan slapen toe. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 2 keer thuis de hometrainer en gewichten te gebruiken.

Hoe kan ik op gewicht blijven?


Conclusie:Na twee maanden ben je waarschijnlijk veel afgevallen. Maar nu komt de grootste uitdaging: Op gewicht blijven! 10 kilo afvallen wil je niet nog een keer hoeven doen. Maar het is niet zo moeilijk. Je hoeft nu niet meer elke dag 2 keer een half uur te trainen. Maar wel om de dag een half uur. Ook mag je weer meer koolhydraten gaan eten, maar overdrijf niet. Weeg je om de drie dagen en zodra je 1 kilo bent aangekomen, ga je weer beginnen met ‘het strengere regime’. Dit hoeft meestal maar 4 of 5 dagen voordat je het er weer af hebt. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je een nieuwe manier van eten en leefstijl ontwikkeld. Je weet dan wat jij persoonlijk kunt eten. Maar ook hoeveel jij moet sporten om op jouw ideale gewicht te blijven. Succes met 10 kilo afvallen!

Handige Links

Vaker eten en meer vet verbranden

Afvallen met conditiesport

Share Button

92 Reacties

 1. Belangrijk is om op je koolhydraten te letten.
  Ook moet je niet weer in je oude patroon terug gaan vallen.
  Dan is je werk voor niets geweest, vandaar dat za vaak zeggen: het is een manier van leven, in plaats van een maand je eetpatroon veranderen.

 2. Heel erg bedankt! Ik zit nu 10 kilo boven het gewicht dat ik moet zijn, maar gelukkig door mijn wat groto postuur is dat bijna niet te zien, maar als het zo doorgaat wel. Heel erg bedankt voor de tips en ik ga kijken of het goed uitpakt!

 3. Halloo,

  Ik ben ook begonnen met afvallen het doel is 10 kilo eraf te hebben voor mijn verjaardag, dus heb nog ongeveer 4 maand de tijd! 2L water per dag drinken en veel variëren! Ik ga ervoor!!

  • Hallo Jennine, In vier maanden moet het zeker lukken. Probeer zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden en beweeg zo veel mogelijk. Dan val je misschien zelf nog meer dan 10 kilo af.
   Groet,
   Team Snel-afvallen

 4. Beste Wardia,
  Wij hebben veel reacties gehad van mensen die op 1 januari 2014 weer beginnen met afvallen. Geldt dat ook voor jou? Succes en laat ons weten of het gelukt is!
  Groet,
  Team Snel-Afvallen

  • Beste Nina,
   Dat is inderdaad een hele slimme datum, dan kan je op 1 januari nog een overgebleven oliebol eten. Succes en laat ons weten of het lukt!
   Groet,
   Team Snel-afvallen

 5. Hallo!
  Ik ben 13 jaar en ik wil dit ook gaan doen, ik heb met mijn moeder: als ik voor mijn verjaardag ( 7 februari) 1 kilo afval dan krijg ik een hm bon alleen ik heb tegen mijn moeder gezegd dat ik 50 kilo weeg terwijl ik 51 kilo weeg dus ik moet 2 kilo afvallen! Heeft iemand goede tips? Ik ben over 24 dagen jarig! Pleasee help!
  Alvast bedankt!
  Groetjes
  Sabine

  • Hallo Sabine,
   Twee kilo eraf is zeker mogelijk. Eet minder koolhydraten zoals: aardappelen, brood en pasta en beweeg gewoon iets meer elke dag. Dan moet het zeker lukken! Maar overdrijf niet, je bent nog in de groei! Verdere tips kan je op onze site overal vinden, kijk maar eens rond! Succes!
   Groetjes,
   Team Snel-afvallen

 6. Hoi ik ben nu 4 dagen bezig met cambridge dieet waarbij ik maar 500 calorieen binnen krijg ik hoop 10 kilo in 1 week af te vallen. Verder sport ik er elke dag bij ong 20-30 min op de crosstrainer. Denk je dat ik mijn doel zo behaal.

 7. Beste Betty,

  Wat goed dat je bent begonnen! 1 kilogram per week is zeker te doen als je maar 500 calorieen inneemt. Echter wij vinden het wel verstandiger om iets meer calorieen in te nemen en het iets langzamer aan te doen. Dit lijkt op een Crashdieet. En het nadeel van een crashdieet is dat de meeste mensen het niet lang vol kunnen houden. En ook is de kans op het jojo-effect erg groot. Wij zijn zelf meer een voorstander van het koolhydraatarm dieet.
  Groetjes en veel succes,
  Team Snel-afvallen

 8. Hallo team,

  Ik ben vanaf het begin van het jaar aan het proberen om af te vallen. Ik ben 164 cm en woog 59kilo en ik zit nu net aan 56 kilo, maar ik heb nog steeds dikke benen. ik probeer max 1200 calorieen per dag binnen te krijgen. Ik eet drie keer per dag en heel soms een rijstwafel of handjevol noten als snack. Ik drink alleen water ( 2L p.dag) en thee, geen frisdrank. af en toe een fruit of groente smoothie. geen rijst of pasta. Ik sport ongeveer drie keer per week een half uurtje. Wat doe ik verkeerd dat ik toch niet meer ben afgevallen in drie maanden tijd?

 9. Hallo iedereen,
  ik zou graag willen afvallen in een maand en een half(3juni) want dan is het mijn verjaardag. Mijn lengte is 1.60 en ik weeg 70KG. is het mogelijk om 10kilo af te vallen?

 10. Hoi Kelly,
  Dat is zeker mogelijk. Maar besef wel hoe sneller je het eraf wilt hebben, hoe meer moeite je er voor moet doen. Als je 2 maanden de tijd hebt, kan je het net iets rustiger aan doen. Ook geldt: hoe rustiger je het doet, hoe minder het jojo-effect een rol kan gaan spelen.
  Succes met afvallen en laat ons nog even weten of je het gehaald hebt.
  Groetjes
  Team Snel-afvallen

 11. Hoi Hoi, Ik vind dit best een goed artikel. Ik wil binnenkort ook 10 kilo gaan afvallen. Kleine beetjes eten elke 2 uur dus, ik ben benieuwd. Groet, Gea Schalkwijk

 12. Ik ben vandaag begonnen en over een maand ga ik op vakantie. Ik hoef geen 10kilo kwijt maar 5 zou wel fijn zijn. Ik weeg nu 77kg en ben 1,77m. Dus dat moet wel lukken toch?

 13. Ik ben vandaag begonnen want vandaag heb ik mijn laatste examen en over een maand ga ik op vakantie. Ik hoef geen 10kilo kwijt maar 5 zou wel fijn zijn. Ik weeg nu 77kg en ben 1,77m. Dus dat moet wel lukken toch?

 14. Dankzij dit artikel krijg ik weer motivatie om het weer eens te gaan proberen. Dus weinig koolhydraten en half uur bewegen. Ik hou niet van afvallen

 15. Hiii
  Ben 21 jaar oud
  1.56 cm lang en weeg 54 kilo.
  Alleen omdat ik zo klein ben zie ik er toch best vol uit.
  Wil heel graag 4 kilootjes kwijt maar wil gewoon niet lukken:(
  Ik let altijd op wat ik eet.
  Soms eet ik zelfs te weinig maar doe ik niet express ofzo.
  Thuis doe ik ook vaak buikspier oefeningetjes. Bewegen doe ik ook wel voldoende
  Maar ben al heel lang op het zelfde gewicht. Heeft er iemand goede tips voor mij
  Hoe ik het op beste manier kan afvallen??
  Xx

  • Hoi Sevelientje,
   Te weinig eten is nooit goed, omdat je lichaam dan vet gaat opslaan. Zie het verhaal over die vrachtwagenchauffeur. Dus denk er aan om kleine beetjes te eten elke 2,5 uur. Blijf ook voldoende bewegen. Dan moet het gaan lukken!
   Groet,
   Team Snel-afvallen.org

 16. Ik ben 1.60 en ik weeg 64 kilo overgewicht dus. Ik wil voordat ik op vakantie ga 6 augustus kilo’s kwijt raken ik vind het moeilijk om motivatie te krijgen heb je tips ? Ook ben ik een moeilijke eter ik last niet veel groentes

  • Hoi Melissa,
   Je hebt een BMI van 25. Dit is nog een normaal BMI! Dus je hebt geen overgewicht. Je kunt het beste wat gaan sporten. Dan val je nog een beetje af en wordt alles wat strakker.
   Succes!

 17. Geweldige tips alleen als ik probeer af te vallen kom ik 2x zoveel aan als er af was ik word hier ongestimuleerd door het is zwaar ik vind eten lekker maar als ik dan weer in de spiegel kijk vliegen de tranen in mn ogen. Ik woon nog bij mijn moeder ze maakt heel vaak iets met koolhydraten ze zegt dan eet eens wat maar ik wil juist de koolhydraten vermeiden. Ook bewegen is moeilijk ik wil wel maar onze achtertuin is niet groot je kan er amper in zitten en als je wilt joggen ofso kan je alleen maar in die steegjes of midden op de weg. er wonen in onze buurt ook rare tiepjes we wonen niet in rijtjeshuizen of boven een winkel als julie dat denken. En als ik binnen wil bewegen word iedereen er gek van bijvoorbeeld opdrukken buikspier oefeningen of pilates of terwijl afvallen lijkt bij mij onmogelijk!

  Dikke kus Jennice

  • Hoi Jennice, Je kan misschien beter in je eigen kamer de oefeningen doen, dan heeft niemand er last van. Ik snap dat je eten lekker vind. En het geheim van afvallen is dan ook niet: zo min mogelijk eten, maar juist meerder kleine porties verdeeld over de dag. Zo heb je nooit honger en val je toch af. Succes!

 18. ik ga proberen binnen 5weken 10/15kilo te afvallen elke dag 2* fitnessen en 1500calorien en veel bewegen heeft u nog tips of dat het beter kan of dat het heel slecht is?

  • Beste Musti,
   In 37 dagen 10 kilo afvallen is inderdaad erg snel. Wij raden aan om het iets rustiger aan te doen, bijvoorbeeld in 2 maanden. Bij te snel afvallen kan je last krijgen van het jojo-effect. Sowieso is het altijd beter je gehele levensstijl iets aan te passen ipv 5 weken diëten. Zo heb je er je leven lang iets aan. Verdere tips: eet om de 2 en een half uur kleine porties, zo blijft je stofwisseling op gang. Succes!

  • Beste Jantje, Wij raden aan om het iets rustiger aan te doen, bijvoorbeeld in 2 maanden. Bij te snel afvallen kan je last krijgen van het jojo-effect. Sowieso is het altijd beter je gehele levensstijl iets aan te passen ipv 5 weken diëten. Zo heb je er je leven lang iets aan. Verdere tips: eet om de 2 en een half uur kleine porties, zo blijft je stofwisseling op gang. Succes!

 19. Ben tijdens recente tent kampeer vakantie in Frankrijk waar 5 verschillende campings werden bezocht en waarbij ik 3700 km gereden heb (geen tolweg gebruikt) door middel van mijn eigen voedingswijze gecombineerd met hardlopen, bergbeklimmen, zwemmen en kanoën in 4 weken tijd 9 kilo afgevallen. Dit wil ik in 2015 herhalen om andere sportieve mensen die ook willen afvallen en tegelijk mooie plekken willen zien en actief bezig zijn te stimuleren dit ook te doen en tegelijk te leren hoe dit moet.

 20. Hallo, Waarom heb ik dit nooit eerder geweten, ben vaak bij dietiste geweest, maar ze heeft me gezegd dat ik 3 x per dag goed moest eten. Ik doe nu een maand meerdere keren eten per dag en ben nu al 5 kg kwijt, Bedantk dat ik nu weet.

  • Beste Richard, Het klopt dat vezels heel belangrijk zijn. Bijvoorbeeld omdat je daar een voller gevoel van krijgt en ook omdat het goed voor je darmstelsel is. Als je een koolhydraatarm dieet volgt is het belangrijk je vezels uit eiwitrijke producten te halen, zoals groentes en bonen!
   Groet, Team Snel Afvallen

 21. probeer al jaren wat af te valle, maar nooit gelukt, ik ga nu proberen af te vallen door mijn aardappels en brood niet te eten, maar meer kaas en vlees, hoop dat het werk.

  • Beste Gerard, Bedankt voor je reactie. Vergeet ook niet je groentes te eten, dat is erg belangrijk. Ik denk dat je door deze switch zeker iets zult gaan afvallen. Maar lees ons artikel nog even goed door. En kijk even naar de andere dingen die je nog kunt doen om blijvend 10 kilo af te vallen. Succes!
   Groetjes Team Snel Afvallen

 22. ik wil graag mijn ervaring met jullie delen ik woog voor de zomer vakantie 90kg ik heb hard getraind en minder gegeten en ik had snel resultaat voor de mensen die het zelfde willen of willen weten hoe ik dat heb gedaan

  8;00-sochtend magere kwark met bio nootjes
  10;00- een appel/peer/of eiwit shake
  12;00 middag 1boterham 3gekookte ei met mager beleg bv kipfilet
  15;00 een appel/peer/mandarijn/
  17;30 een vuist grootte aardappel rijst of pasta met magere vlees bv biefstuk kipfilet vis
  21;00- een mandarijn appel peer

  je middag lunch kun je veranderen zoals
  12;00 middag 2boterham 1gekookt ei dus om en om
  ik had voor mezelf ook een snackmoment dat deed ik altijd op een zaterdag dat is het enigste moment in je dieet dat je mag snacken ik Dee altijd een boterham met kaas en een biertje
  ik fitness te er ook veel bij
  4x in de week en de andere week 3x zorg dat je sowieso 1 rust dag hebt
  ik Dee GEEN CARDIO omdat heeeel veel mensen zeggen dat je afvalt als je cardio doet je klopt ook wel maar er zijn ook andere makkelijkere manieren voor ik zetten namelijk mijn vet om in spier
  als je vet percentage boven de 30% ligt dat zou ik wel cardio doen mijne was 29 toen ik begon
  mijn eindresultaat
  begin 2014 heden nu 2014 9-12-2014
  kg90 kg 68,7
  vet%29 vet%10,7
  BMI 29,1 zwaar overgewicht BMI 22,2 gezond gewicht
  maar de BMI zegt niet veel wat als je zware botten hebt dan kan de BMI niet fair zijn

  voor vragen kan je mij altijd mailen ::::rebar_schelvis@live.nl
  9 december 2014

  • Beste Rebar, Wat fijn dat het je zelfstandig gelukt is om af te vallen. Ik hoop dat anderen hier ook door gemotiveerd worden! Wat betreft zware botten. Dit is geen fabel maar een feit. Al zal het uiteindelijk niet meer dan 1 a 2 kilo schelen.
   Groet,
   Team Snel-afvallen

 23. Hoi Gereard, mijn naam is Laura ik ben 33 jaar en gelukkig getrouwd met Renee.
  6 maanden gelden begon mijn uitdaging. Ik was het zat om jaar in jaar uit het ene na het andere dieet te volgen. Onze jongste zoon is nu 4 jaar en het is me sinds die niet gelukt om mijn zwangerschap kilo’s weg te werken. Hier voor heb ik af en toe wel gejojood maar niet echt noemens waardig omdat ik het er altijd snel weer van af kreeg. Wat ik dit keer op een of andere reden niet voor elkaar kreeg. 6 maanden geleden zat ik echt op mn hoogte punt want ik kreeg tot mijn schrik mn broeken niet meer aan en ook mn jassen werkte niet meer mee doordat de knopen en ritsen rondom mij buik steeds open schoten. Dit tot grote frustratie van zowel mijn man en ik omdat ik uit schaamte onze sociale contacten in probeerde te perken. Mijn man stond er op dat ik nu toch echt eens het advies van één van zn collega’s ging opvolgen, hij had het me al meerdere malen laten weten hoe de kilo’s er bij hem afvlogen en dat het hem steeds weer verbaasde hoe snel dat nou eigenlijk ging. Wetende dat ik ondertussen een ervaring dieet-deskundige ben (nou naar mijn gevoel dan  ) vond ik het tijd verspilling om er uberhaupt aandacht aan te schenken. Nog een keer falen daar zat ik nou niet echt om te springen. Op een woensdag avond kwam Renee van het werk en had onverwachts zijn collega Mark met hem meegenomen. Ik kon me niet voorstellen dat dit de zelfde man was die vorig jaar op de kerstborrel per ongeluk glazen om had laten vallen. Dikke Mark , nou dik kan je hem nu niet meer noemen. Maar door zijn verschijning was ik nu toch wel geïnteresseerd hoe het hem in een paar maanden was gelukt wat ik nu al 4 jaar lang niet voor elkaar kreeg. Ik heb zijn advies opgevolgd en heb die zelfde avond nog gekeken op de website en de volgende ochtend direct contact met ze opgenomen. En nu kan ik na 6 maanden eindelijk zeggen dat ik nu nog slanker ben dan voor de geboorte van onze jongste zoon. Ik voel me weer fris en energiek en zit weer vol zelfvertrouwen.

  Geef niet op hoor! soms lijkt het als of het alleen anderen lukt maar voor jou gewoon niet is weggelegd. Maar niets is minder waar. Kan nu trots zeggen dat het me is gelukt! Groetjes Laura

  • Beste Laura,
   Bedankt voor je reactie. We hopen dat Gerard en andere mensen inspiratie uit jouw ervaring kunnen halen. Fijn dat het je gelukt is om af te vallen. Maar vooral om blijvend af te vallen!Dat is nog iets waar veel mensen mee worstelen.
   Groet,
   Team Snel-afvallen

 24. Ik wil graag een paar kilo kwijt. Echter merk ik dat als ik ga afvallen dat mijn gezicht invalt en mijn buik dezelfde omvang houdt. Hoe kan ik dit omdraaien?

  • Beste Mieke,
   Helaas is dit voor sommige mensen realiteit en daar is weinig aan te doen. Het invallen van je gezicht kan je alleen tegengaan door niet te snel te veel af te vallen. Wat betreft je buik kan je buikspieroefeningen doen en eventueel liposuctie. Kijk waar bij jou het evenwicht ligt. Succes!
   Groet,
   Team Snel-afvallen.org

 25. Hallootjes, Was met de feestdagen flink aangekomen en dat moet er nu dus allemaal weer af. Ook al hoef ik geen 10 kilo af te vallen, ik heb wel iets aan de tips die in dit artikel staan. En zet nu de wekker zodat ik niet vergeet regelmatig te eten. Vr groeten
  Rita

 26. Beste Rita, Je bent niet de enige hoor! Er zijn veel mensen aangekomen tijdens de feestdagen. Hoop niet dat je last hebt gehad van de ‘blue monday’ :) Zet nog even door, dan redt je het vast! Wij horen graag of het is gelukt!
  Groetjes
  Team snel-afvallen.org

  • Hoi Bert,
   Ja dat is ook de meest gehoorde klacht over het low carb dieet. Het ontbijt! Maar je heb nu ook brood en crackers met weinig koolhydraten. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een quiche te maken zonder meel of een omelet te eten met groentes. Succes!
   Groet,
   Team snel-afvallen.org

 27. hallooww,

  ik wil graag 20 kilo afvallen samen met mijn zusje, want ik heb overgewicht en zij beginnende obesitas en wil haar daarom ook graag helpen ( en mijzelf natuurlijk)
  We proberen in 4 weken 10 kilo af te vallen hopenlijk lukt het :)

  groetjes dina !!

 28. Tips om een gezonde BMI te krijgen & te houden
  1.Blijf altijd lopen/sporten/bewegen etc.!
  liefst minimaal 3 keer per week intensief uurtje!
  Dit is cruciaal & allesbepalend,als je sport drink je meer en dat heeft positieve gevolgen!
  2.Zoetjes gebruiken in plaats van suiker in alle warme
  dranken en frisdranken maar dat spreekt voor zich!
  3.Een gezonde BMI betekend géén overgewicht maar óók géén ondergewicht eet veelzijdig en regelmatig zoveel je kan!
  4.Vergeet de weegschaal!Zonder weegscheel val je ook af en het
  scheelt je een hoop kopzorgen- ik spreek uit persoonlijke ervaring!Dus weg met die weegschaal en weg met dat overgewicht!
  Succes 7! Tao tao

 29. Laura kun je het vertellen watvoor dieet die collega van je man heeft gevolgd, en die jij als advies hebt opgevolgd? Kun je dat noemen? Lijkt mij dat iedereen weleens wil weten en op website willen kijken.

  • Beste Marian,
   Nee dat kan niet en als het kon was het ook heel erg ongezond. Neem daar gewwon een paar maanden de tijd voor. Dan zal je zien dat het er ook veel langer afblijft.
   Groet,
   Team Snel-afvallen

 30. Hallo, kunnen jullie een voorbeeld geven van een dag menu, wat jullie op een dag eten en hoelaat en hoeveel, ik wil ook graag afvallen, meer dan 10 kilo.

 31. Goed te doen hoor. Ik ben nu 11 dagen bezig en al 4 kilo kwijt. ’s Morgens yoghurt met musli, ’s middags een smoothie met groenten en fruit en ’s avonds veel groente zonder sausjes met kip of vis. Je kunt ook heel goed een wrap maken van sla en daar lekkere vulling in. Leuke tips op jullie websit, bedankt!!

 32. Leuk die 20 minuten rennen voordat ik aan t werk ga, maar om 5 uur opstaan ipv om half 6 s ochtends gaat m echt niet worden… Soms is het niet zo makkelijk in te passen, ligt ook aan je werk…

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.