Afvallen in een week

Kan ik afvallen in een week?afvallen in een week

Is die bruiloft volgende week al? Maar ik heb nog niet eens nagedacht over de kleding die ik aan wil trekken. En nog belangrijker, pas ik die kleding überhaupt nog wel? Ik loop naar de keuken waar ik de weegschaal heb verstopt onder de keukentafel. Het kost moeite om hem daar onder uit te halen, daarom staat ie daar. Anders weeg ik mezelf 3 x per dag en dat wil ik niet. Ik buk en schuif de weegschaal naar me toe. Voorzichtig stap ik op de vier rondjes en laat de weegschaal zijn werk doen. Tot mijn schrik lopen de digitale cijfertjes op tot boven mijn normale gewicht. Ik ben 5,4 kilo te zwaar. Mijn lengte is 1.67. (De Engelsen zouden zeggen 5 foot 6.) Ik weeg 67,5  kilo. Ik moet minimaal 5 kilo afvallen in een week!

Ik kan nu een paar dingen doen. Als een gek naar de sportschool gaan en uren op de crosstrainer doorbrengen. Of stoppen met eten, maar ik heb gehoord dat stoppen met eten het domste is wat je kan doen. Je lichaam gaat hierdoor vet opslaan, omdat het denkt dat er geen voedsel meer aankomt. Er zit maar 1 ding op; ik ga dat Crashdieet volgen waar mijn buurvrouw het laatst over had. Al schijn je daar naderhand wel het Jojo effect van te krijgen.

Het Jojo-effect

Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het is dat fenomeen dat je een dieet volgt, daar mee stopt en binnen de kortste keren weer op je oude gewicht zit. Of nog erger, boven je oude gewicht zit. Behalve stomvervelend is het ook niet echt goed voor je motivatie. Als je afvalt past het lichaam zich aan het feit aan dat het minder voedingstoffen binnenkrijgt. Hierdoor gaat je lichaam ook  minder verbranden. Verander je dus na het dieet weer naar je normale eetpatroon? Dan blijft je lichaam nog een tijdje op een lager pitje verbranden! De kilo’s komen er dan snel weer aan. Belangrijk dus om geleidelijk weer normaal te gaan eten. En was je oude eetpatroon al niet zo best. Dan is dit de tijd om het definitief te veranderen.

Wat ik dus ga doen om binnen een week 5 kg eraf te krijgen:

Ik heb gekozen voor het soepdieet en ren zo naar de winkel om alle benodigde ingrediënten te halen en daar vervolgens een hele pan soep van te koken. Het soepdieet schijnt goed te werken en nog een bijkomend voordeel: ik ben dol op soep. Hier vind je de link naar het soepdieet.

Afvallen in een week, zou het me lukken?

 

Share Button

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.