Afvallen zonder dieet

afvallen zonder dieet

Kan dat? Afvallen zonder dieet?

afvallen zonder dieetJe staat op een dag voor de spiegel en realiseert je dat het tijd wordt om wat pondjes kwijt te raken. Ik wil afvallen, maar welk dieet moet ik volgen? Je haalt al je dieetboeken uit de kast en doet een poging om op internet iets te vinden. Maar je realiseert je dat je nu eens geen zin hebt in weer een dieet. Ik zou wel eens willen afvallen zonder dieet. Als ik nu gewoon eens wat gezonder zou eten. En misschien wat meer zou bewegen?

Vermageren zonder dieet kost iets meer tijd!

Afvallen zonder dieet kan inderdaad! Het kost alleen iets meer tijd dan afvallen met een dieet. Je moet dus wat geduldiger zijn en bereid zijn iets meer te bewegen. Dit is op zich niet voor iedereen makkelijk omdat je dan wel gemotiveerd moet zijn en blijven voor langere tijd.

Wat kan ik doen om te kunnen afvallen zonder dieet

Houd je aan de onderstaande regels. Als je deze regels naleeft zul je uiteindelijk echt afvallen.

1. Eet een gezond en uitgebreid ontbijt

Door meteen te eten wanneer je uit bed komt. Geef je je stofwisseling het signaal om aan de slag te gaan. En dus wordt je lichaam meteen aan het werk gezet. Als het ontbijt uitgebreid maar gezond is. Heb je nog alle tijd om dit te verbranden, heb je veel energie en heb je overdag minder last van trek.

2. Eet om de twee en een half uur

Ik was me er nooit zo van bewust dat vaker eten zon verschil kon maken. Het zit em erin dat je kleinere porties eet. Eet je nooit stampvol, daar wordt je dik van! Toen ik van de regel ‘eet om de 2 en een half uur, maar dan kleinere porties’, hoorde. Ben ik dat eens gaan uittesten, na een half jaar was ik 7 kilogram afgevallen.

Als voorbeeld:

Sta je om 8 uur op, dan eet je om kwart over 8 je uitgebreide gezonde ontbijt.  Je volgende eetmoment is dan om kwart voor 11 en dit is een bijvoorbeeld 1 stuk fruit. Zo ga je elke 2 en een half uur door.  Na je avondmaaltijd eet je nog 1 x iets kleins 2 uur na je diner en dan stop je met eten.

3. Beweeg minimaal een half uur per dag

Beweeg minimaal een half uur per dag tot je het warm krijgt. Uiteraard mag het ook meer dan een half uur zijn. Het liefst een uur. Maar als je een half uur per dag goed beweegt, kan je daarnaast ook nog je huis gaan schrobben en stofzuigen, zodat je nog meer verbrand.

4. Drink veel groene thee

Dit voert je afvalstoffen sneller af en het is nog lekker ook

5. Eet rode grapefruits

Het liefst een halve voor elke maaltijd, ook dit helpt je vetcellen sneller te verbranden. Kijk hiervoor bij ons artikel afvallen met grapefruit

6. Eet en Snoep niet teveel

Ook al volg je geen dieet, dit betekent niet dat je je lekker veel kunt gaan eten. Eet zoals boven beschreven, kleine porties om de 2 en een half uur. Wat betreft snoepen:  Je weet zelf waar je dik van wordt en waarvan niet. Probeer dit dus in de hand te houden, ook al volg je geen dieet.

Meer Tips voor afvallen zonder dieet

Share Button

8 Reacties

  1. Heel nuttig artikel, dank je! Ik merk ook dat het meer van belang is om op te letten wat je eet. Dit in combinatie met genoeg beweging kan je al heel wat kilo’s doen kwijtspelen.

  2. Hallo ik ben een man alleen ,en weet eigenlijk niet wat ik voor boodschappen moet doen,om koolhydraat arm te eten . Is er ook een eenvoudige manier om voor een week boodschappen in huis te krijgen ?..

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.