Afvallen zonder Sport

afvallen zonder sport

Afvallen zonder Sport bestaat dat?

afvallen zonder sport

Heb je geen tijd om te sporten? Of kan het niet omdat je bijvoorbeeld een lichamelijke beperking hebt? Misschien hou je gewoon niet van sporten, maar wil je wel graag afvallen? Dan is er nog hoop. Want het is zeker mogelijk.

Niet Sporten maar toch afvallen?

Het is bewezen dat je meer vet verliest bij matige inspanning dan als je jezelf in de sportschool helemaal in het zweet werkt. Dit zal voor veel mensen een hele opluchting zijn.


Je hartslag kun je meten met behulp van een hartslagmeter. De ideale hartslag voor het verbranden van vet ligt tussen de 60 en 70 procent van je maximale hartslag.

Eerst reken je  je maximale hartslag uit met behulp van het volgende rekensommetje:

220 – jouw leeftijd = jouw maximale hartslag

Aangezien we net hadden gezegd dat je het beste vet verbrand als je hartslag tussen de 60 en 70 procent van je maximale hartslag ligt. Maken we een berekening van 60 procent en ook een berekening van 70 procent van je maximale hartslag.

BIJVOORBEELD: je bent 46 jaar

220 –  46 = 174

60 procent van 174 = 174 gedeeld door 100= maal 60 = 104

70 procent van 174 =174 gedeeld door 100= maal 70= 121

In dit geval kan je dus het beste een hartslag hebben die ligt tussen de 104 en de 121. Om zo efficient mogelijk vet te verbranden. Deze hartslag bereik je al snel door een lekkere wandeling te maken. Maar ook door het huishouden te doen in een iets sneller dan normaal. Hiervoor hoef je niet naar de sportschool.

Tips voor afvallen zonder sport

Drinken : Wat drink je overdag? Drink geen frisdranken en fruitsappen. Het beste kan je je eigen frisdrank maken.  Gebruik als basis Spa met of zonder koolzuur. Zoet het wat door een beetje siroop toe te voegen. Het liefst een siroop zonder suiker en zonder aspartaam. Dit scheelt aanzienlijk in je dagelijkse calorie-inname

Eten: Eet niet meer na 9 uur ’s avonds. Je kunt in geval van nood nog wel rauwkost eten. Zoals rauwe worteltjes, radijsjes, tomaatjes of stukjes komkommer. Vermijd zo veel mogelijk koolhydraten.

Hartslagmeter: Koop een hartslagmeter en zorg dat je geregeld op je ideale hartslag zit voor vetverbranding. Neem wat vaker de fiets of de trap, dat scheelt al heel veel.
Goedkope Hartslagmeter kopen

Vond je dit een nuttig of leuk artikel? Please like. Dank je!

Share Button

3 Reacties

  1. Je hebt echt leuke tips gedeeld. Maar ik denk dat gewicht te verliezen is natuurlijk erg belangrijk. We moeten wat tijd om voor fysieke training.

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.