Crash Dieet

Wat is een crash dieet eigenlijk?

crash dieet

Een crash dieet is een dieet waarbij je heel snel meerdere kilo’s lichter kunt worden. Dit dieet duurt meestal maar 1 week.

Kijk wel uit voor het jojo effect! En bouw je normale eetpatroon daarna langzaam weer op.

Welk Crash Dieet moet ik volgen?

Er zijn vele soorten Crash dieten die je kunt volgen. Ik heb er drie voor u uitgekozen. Waarvan ik denk dat ze het minst schadelijk zijn. Met schadelijk bedoel ik dat je te weinig voedingstoffen binnen zou kunnen krijgen. Of dat het Jojo – effect- risico meer aanwezig is dan bij andere crash dieten. Ik gebruik zelf het soepdieet, maar dan op een mildere manier. Elke keer wanneer ik trek heb en het is geen etenstijd, eet ik een kopje soep. Zo heb ik nooit echt een hongergevoel en het is nog gezond ook!

Het ziekenhuisdieet

Het Soepdieet

Het Yoghurtdieet

Wat is het Jo Jo effect

Het Jojo-effect betekent dat je op dieet bent geweest en flink wat kilo’s bent afgevallen. Dit kan door bijvoorbeeld een Crashdieet. Maar zodra je weer normaal gaat eten, vliegen de kilo’s er weer aan. Of nog erger: Je bent zwaarder dan voordat je aan het dieet begon.

Waarom krijg je het Jojo effect bij een Crashdieet?

Wanneer je een Crashdieet gaat volgen, gaat het lichaam denken dat er te weinig voedsel is. Wat ook zo is natuurlijk. Het lichaam gaat daarom in de overlevings-mode. Zodra je weer normaal gaat eten, gaat je lichaam zoveel mogelijk vet opslaan. Om zo genoeg te hebben in het geval dat er weer een ‘crisis’ aan zit te komen. Dit is dus de reden dat je beter iets langzamer kunt afvallen. Want daar heb je meer profijt van op de lange termijn.

Hoe voorkom je het Jojo-effect

Rode peper schijnt het Jojo effect te voorkomen バーバリー BURBERRY クォーツ ユニセックス 腕時計 BU7820【楽ギフ_包装】【S1】
ダイニングテーブルセット 幅120cm リビングセット 昇降テーブル 昇降式 北欧 木製 無垢 4点セット 3Pソファー コーナーソファー 4人掛け 5人掛け ソファーセット 食卓 ダイニングセット
【ポイント20倍】【送料無料・同梱・代引き不可】ダイヤセーフ 家庭用耐火金庫 テンキーロック(プッシュタイプ) MEK52-8
アビーロード 【キッズコーナー用品】 プレイスクエアー ソファベンチ AP-09-L6351 直送のため代引き不可
カウンター
【割引クーポンがお得!】サンウェーブ GXI-A-115F GXシリーズ 吊戸棚(高さ50cm) 間口115cm ホワイトゼブラ [?凹]
オリバーガル【LUXURY SHOPPING BAG】
エスエスケイ マシンローター SSK-MAPT51
r1_63076 【中古】【VHSビデオ】ベレッタM92F 凶弾 [VHS] [VHS] [1990]
《7月31日迄限定!JCB 2000円分プレゼント付》###三菱 業務用エアコン【PLZ-ERMP56LEM】スリムER ムーブアイ 三相200V 2.3馬力 2方向天井カセット形 標準シングル

Share Button

7 Reacties

 1. Ik had eerst ook steeds last van het Jojo effect, maar nu weet ik wat ik moet doen. Niet overdrijven in het begin met afvallen maar gewoon kleinere porties eten. Bedankt

 2. Ik heb meerdere malen een crashdieet gevolgd en nog nooit heb ik het behaalde gewicht kunnen handhaven. Nu ben ik wel slanker, door gewoon mijn hele levensstijl wat aan te passen. Kleinere porties werkt beter dan een crashdieet

 3. Ik heb ook een keer een crashdieet gedaan, ik was daarna 4 kilo zwaarder dan ervoor, dus klopt wel CRASHdieten helpen niet, ja van de wal in de sloot.

  • Beste Martin,
   Het klopt dat Crash diëten meestal niet werken. Wij raden iedereen aan om je levensstijl in het geheel te veranderen. In plaats van een paar weken flink diëten.
   groetjes
   Team snel-afvallen

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.