Meal Preparation

Wat is Meal Preparation?

Mijn buurvrouw is sinds kort erg fanatiek bezig met koken. En dan voornamelijk op één dag in de week. Afgelopen zondag ging ik langs voor ons wekelijkse koffiemomentje. Maar eenmaal binnen kwam ik er snel achter dat ze geen tijd meer had voor koffie. Mevrouw is bezig met ‘Food Prepping’. Ik vroeg me af wat dat in hemelsnaam is. Ik wist wel dat ze een paar kilo’s wilde afvallen en dat ze erg druk is met haar nieuwe baan als productmanager.

Wanneer je een drukke baan hebt kan het erg lastig zijn om je voeding 5 x per dag zo aan te passen dat je maaltijden en vol voedingsstoffen zitten maar ook dat ze laag in calorieën zijn. Maar ze vertelde me dat ze daar nu de oplossing voor gevonden had: Meal Preparation! Ook wel Meal prepping genoemd. Ze bereid al haar eten voor de hele week op zondag. Je marineert, snijdt, kookt en verpakt alles op één dag. Je verpakt de maaltijden uiteindelijk in tupperware bakjes maar dit kan natuurlijk ook in plastic vriezer zakjes bijvoorbeeld. Daarna bewaar je ze in de koelkast of vriezer.

meal preparion

Een voorbeeld van Meal Preparation

Wat is het doel van Meal Preparation?

Het doel van meal preparation is het besparen van tijd gedurende de week. Je weet zo exact wat je binnen krijgt. Welke voedingstoffen en net zo belangrijk hoeveel calorieën er in je maaltijden zit. Het volgende doel is natuurlijk gewicht verliezen. Je wilt afvallen maar je niet elke dag zorgen hoeven maken of je wel gezond eet en hoeveel calorieën je binnen krijgt.

De voordelen en nadelen van Meal Prepping

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan meal preparation. Maar daarentegen ook weer grote voordelen. Hier vind je ze op een rijtje:

Voordelen van meal preparation:

 • Tijdsbesparing: je houdt tijd over omdat je alles al gekookt hebt en dat is vooral als je een drukke baan hebt erg handig
 • Je weet wat je eet, wat de voedingsstoffen zijn en hoeveel calorieën er in elke maaltijd zitten
 • Geen zorgen meer over wat je gaat eten
 • Je houdt geld over: je doet immers niet meer elke dag boodschappen
 • Geen dagelijkse boodschappen uitjes meer
 • Je valt af!

Nadelen van Meal Preparation

 • Je eet vaak hetzelfde en kan daardoor wat eenzijdig worden
 • Je sociale leven kan eronder lijden, samen hetzelfde eten als je collega is er even niet meer bij
 • Spontaan eten waar je zin in hebt moet je even in de koelkast zetten :)
 • Het eten kan zeker tegen het einde van de week niet meer zo vers smaken

Benodigdheden voor Meal Prepping:

 1. Genoeg pannen
 2. Tupperware bakjes
 3. Kalender
 4. Pen en papier om een boodschappenlijstje te maken
 5. Planboard
 6. Grote tafel om alles uit te stallen
 7. Koelkast en vriezer
 8. Keukenweegschaal
 9. Recepten
 10. Calorie teller
meal preparation

Maak maar vast wat ruimte in je koelkast

Ingrediënten voor Meal Preparation

Er moeten natuurlijk alle voedingstoffen in je maaltijden zitten die een mens nodig heeft. Je maaltijden zouden moeten voldoen aan de norm van het voedingscentrum. Dus zorg dat de volgende voedingstoffen in ieder geval aanwezig zijn:

 • Groente en Fruit
 • Koolhydraten: Rijst, Pasta of aardappel en bonen
 • Vetten: Noten en de olijfolie waar je in bakt
 • Melkproducten: yoghurt, melk of magere kwark
 • Eiwitten: Vlees of vis en eieren

Tips voor Meal Preparation:

 1. Marineer vlees of vis met meerdere smaken: Het kan wat eenzijdig zijn als je elke dag hetzelfde moet eten. Een idee is als je bijvoorbeeld kip op het menu hebt staan voor 5 dagen. De kip in drie porties te verdelen en drie keer een andere marinade te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is: 1 x cajun, 1 x tandoori en 1 x green herbs
 2. Koop meerdere soorten fruit. Je hoeft tegenwoordig niet meer een tros bananen te halen, neem er 2 en haal ook wat appels en necarines.
 3. Als je smoothies in je menu hebt, vries deze dan in en bewaar ze niet in de koelkast
 4. Je salades kan je bewaren in een glazen potje waarbij de dressing onderaan bewaart, zo wordt je salade niet slap en week.
 5. Maak een lekkere quiche met groentes. Elke dag kan je een stukje quiche op het menu zetten.

Voorbeeld van een Meal preparation Weekschema

Ongeveer 1500 kcalOntbijt

 • 1 x volkoren cracker met gekookt ei (apart verpakken)
 • 1 x potje yoghurt met aardbeien en peer (bewaren in glazen potje apart en mengen op de dag van gebruik)

Snack

 • 1 x Banaan

Lunch

 • 1 x salade met sla, tomaat, komkommer avocado en tonijn met een dressing van limoen zout en peper (bewaren in glazen potje met dressing onderin, pas mengen op dag van gebruik)
 • 1 x stukje groente quiche

Diner

 • 1 x hele kipfilet met broccoli met 1 plakje gesmolten kaas 20+ en 1 x kopje zilvervlies rijst

Snack

 • 1 x handje gemengde ongezouten noten
Share Button

XLS Medical Ervaringen

XLS Medical Ervaringen Goed of Slecht?

De reclame van XLS Medical bezoekt ons steeds vaker in de huiskamer deze dagen. Tijd dat de XLS Medical ervaringen op een rijtje worden gezet. Omdat het erg veel werk is om alle gezondheidswebsites af te moeten gaan. Om te zoeken naar reacties en reviews van dit middel. Hebben wij dat vast voor je gedaan.
xls medical ervaringen We hebben alleen de reacties eruit gehaald van mensen die het middel ook echt zelf gebruikt hebben.

XLS Medical Ervaringen van de website Mens en Gezondheid

Yvonne de Rop
Ik heb XLS Medical Vet Binder gekocht. ik woog 92 kg ik neem ze 3 per dag ik heb 1 kaartje en een half genomen ik weeg nu 94 kg met die reclame val je goed af. Ik voel me voor de zoveelste keer weer bedrogen!

Anita
Wat een rot rommel. In een week tijd 1 kg aangekomen i.p.v. afgevallen viel 1 kg per week af zonder dit. Ik eet gezond en beweeg voldoende, dan maar zonder extra hulpmiddel. Heb overigens nog wel 1 volle doos en een 1 doosje waar een aantal tabletten uit zijn. Voor wie het wil proberen mag ze van me hebben.
Het is de paarse variant koolhydratenblokker

Biby
Ik ben pas begonnen met de vet binder. Tot nu toe gaat het goed en heb ik geen bijwerkingen. Ik slik het nu een week en ben anderhalf kilo afgevallen. Ik hoop echter dat dit zo aanhoud. Maar zal het even moeten afwachten. Ik heb al vaker gelijnd maar viel trager af. Dus ik ben er wel van overtuigd dat dit middel werkt. Ik moet het natuurlijk wel zelf doen. Gezond eten, sporten en veel water drinken. Maar zonder dit middel zou het afvallen trager gaan. Maar het is het begin. Over een paar weken zal ik nog een bericht schrijven, hoe het proces tot dan verlopen is.

Petra
Ik gebruik de tabletten nu een week en ik heb geen honger meer! ben wel van 2 capsules voor de maaltijd naar 1 capsule gegaan, omdat ik helemaal geen honger meer had. nu heb ik trek als ik weer moet gaan eten en dan eet ik met smaak een stuk minder!
ben erg benieuwd wat de weegschaal me gaat laten zien.

XLS Medical Ervaringen van de website Vetvrij.com

Wilma Verbeek: Je mag dus geen XLS medical gebruiken wanneer je in de overgang zit. Daardoor ben ik juist wat zwaarder geworden. Is daar een reden voor, dat je het dan niet mag gebruiken? Gr. Wilma

Terence breurken: Mijn XLS medical ervaringen? Ik ben wel lichter na de 6-maanden kuur, namelijk 300 euro lichter en niet het beloofde resultaat. Ik ben zeer teleurgesteld in het product.

Floor: Ik heb nu 3 maanden xls medical Vetbinder gebruikt en ben al 8 kilo kwijt! Ik eet hier zo veel mogelijk gezond bij (1x per week zondigen sta ik mijzelf toe). Bewegen doe ik niet echt hoewel ik wel probeer minstens een half uur per dag te wandelen (b.v. naar school). Ik ben er tevreden over xls medical en raadt het mensen zeker aan :). Geen wonder middel, maar het gaf mij zeker dat extra duwtje in de rug.

XLS Medical Ervaringen van de website Viva.nl

Tikal: hoi, ik ben vandaag begonnen met eetlustremmers van XLS. Kort gezegd komt het er op neer dat de capsules oplosbare voedingsvezels bevatten die tot 50x hun oorspronkelijke grootte kunnen opzwellen. Ik kreeg inderdaad een vol gevoel. Nu was ik op zoek naar ervaringen van anderen.

Anoniem: Zie dat voor me als een soort rijst of popcorn die je maag van binnenuit oprekt als het ‘opengaat’. Lijkt me niet gezond.

XLS Medical Ervaringen van de website Tips bij Afvallen

Desiree: ik heb een week de eetlustremmers gebruikt. Maar ben gestopt omdat ik enorm last kreeg van pijn in mijn maag. Ik heb toen 1 capsule in een beetje water gedaan om te kijken wat er nou precies gebeurd in je maag als de capsule oplost. Het resultaat een massieve massa! Dit gebeurd er dus ook in je maag vandaar de pijn. Ik schrok daar zo van dat ik er meteen mee ben gestopt.

Vivian: In het begin wel goed. Maar bij de derde dag na het ontbijt ben ik door die rotzooi zo misselijk geworden dat ik aan het overgeven ben gekomen met maagsap en al.

Lilyana:Toen ik op het begin begon voelde ik me extreem vol en erg misselijk. Maar ik bleef door gaan na de 2de week. Voelde ik me stukke beter en zat sneller vol. Ben inmiddels 3 kilo afgevallen. Ben wel meer gaan bewegen en minder gaan eten. Ik voel me geweldig. Ik ben die koolhydratenblokker aan t gebruiken. Ik slik 3x per dag dus voor het eten 1slikken. ik raad t echt aan. T is echt een kwestie van volhouden en sporten.

XLS Medical Ervaringen van de website Consumentenbond.nl

Esther: Ik was er ook mee begonnen en inderdaad geen resultaat! ben blij dat ik hier de reacties lees en dat het niet aan mij ligt. Dank jullie voor de reviews. Ik houd mijn geld ook in mijn portemonnee!

Heer H. Schouten: De beloftes zijn te mooi om waar te zijn, maar toch maar een doos geprobeerd. Geen gram afgevallen door deze pil. Door minder te consumeren meer te bewegen. 30 minuten tot 2uur per dag. Zonder deze pillen in een maand tijd 3 kilo afgevallen. Dus een beetje duur snoepgoed

Valerie: Ik heb het geprobeerd en t werkt inderdaad wel. Werd er erg ziek van, beetje klaar mee

Peggy: Ik ben de pillen nu een week aan het gebruiken. En ben ondertussen wel al dikke 2 kg afgevallen.Ik neem enkel de vet binder s avonds 2 na mijn eten.Voor de rest eet ik gezond en veel fruit. Het helpt inderdaad wel bij sommige mensen.

Bertje: zag het ook op koffietijd en dacht dat dit een programma was met goede voorlichting. Dus even kijken. Ben zelf bijna jaar bezig met hulp van de obesitas kliniek en inmiddels 27 kg kwijt. Maar nu gaat het langzaam en ik wil nog 13 kg kwijt . daarom dacht ik alle beetjes helpen. Maar nu ga ik toch maar weer gewoon door met gewichtsverlies zonder VET BINDERS (Lees geldverlies!).

Heb je zelf ook XLS Medical ervaringen? Dan zouden wij het op prijs stellen als je wilt reageren op dit bericht. En je ervaringen met ons wilt delen. Zowel de goede als de slechte ervaringen. Hier kunnen anderen dan ook weer wat aan hebben.


Keyword: XLS Medical ervaringen

Vond u dit een nuttig artikel? Please like! Dank u wel.

Share Button
Powered by WordPress | Designed by: Cheap Bristol Airort Parking | Thanks to Steam Generator Iron, Gold Price Calculator and Gold Price uk