Dieet Tips

Afvallen Tips

Dieet Tips – De nieuwste Gratis Dieet Tips Afvallen Tips

Er is al veel geschreven over afvallen en gewichtsverlies. Maar met de tijd zijn er weer nieuwe tips en wetenswaardigheden bijgekomen. Bijvoorbeeld onderzoeken die zijn gedaan of ervaringen uit onze eigen omgeving. Dat ontbijt belangrijk is als je wilt afvallen, weten we nu allemaal wel of dat je veel moet drinken. In dit artikel bespreken we alleen de nieuwste dieet tips en inzichten.

 • Dieet tip 1 – Schep op in de keuken

Een van de onderzoeken op het gebied van gewichtsverlies gaat over het opscheppen van je eten. Schep jij je eten in de keuken op je bord. Of zet je de potten en pannen op tafel? Doe jij dat laatste? Dan wordt het misschien tijd om deze gewoonte te veranderen. Je schijnt 30 procent meer te eten als de pannen voor je op tafel blijven staan. Schep daarom liever op in keuken!

dieet tips

 • Dieet Tip 2 – Gebruik kleinere borden

Het volgende weetje gaat over de grootte van je bord. Eet jij van grote borden? Koop dan nu maar liever borden die een maatje kleiner zijn. Hierdoor lijkt je bord eerder vol. Het lijkt dan of je een goed vol bord met eten hebt opgegeten en dus meer dan genoeg hebt gehad.

 • Dieet Tip 3 – Eet bewuster

Wat doe jij onder het eten. Zit je aan tafel en geniet je van je eten. Of kijk je liever televisie of zit je op Facebook? Als je niet bewust bezig bent met je eten, eet je meer. Het schijnt dat je ongeveer 20 procent meer eet als je niet bewust aan het eten bent. Eet je met iemand samen, praat dan bijvoorbeeld over hoe je dag is verlopen. Of als je alleen bent, kijk naar je eten en proef goed wat je eet. Zo ben je bewuster met je eten bezig. Gewichtsverlies is niet zo moeilijk als het lijkt. Je moet alleen wel wat tools hebben die je daarbij kunnen helpen!

 • Dieet Tip 4 – Eet van witte borden

Het staat zo mooi, je nieuwe servies van IKEA. Maar wil je zo min mogelijk calorieën binnen krijgen, dan is het toch het beste om gewoon van witte borden te eten. Eet bijvoorbeeld pasta met rode saus niet van een rood bord. Je ziet het contrast niet meer en zo schep je zonder dat je het door hebt, meer op. Daarom adviseren wij om de mooiste witte borden te kopen en niet meer voor een kleurtje te gaan.

 • Dieet Tip 5 – Drink Groene thee

Thee drinken we bijna allemaal. Drink het liefst Groene Thee. Je valt er automatisch van af. Lees hier alles over Afvallen met Groene Thee

 • Dieet  Tip 6 – Voeg rode peper toe aan je maaltijd

Voeg bij zo veel mogelijk maaltijden een rood pepertje toe (minimaal 1 gram per maaltijd). Op je hamburger, door je gehaktbal, in de soep. Wat jij maar wilt. De vetverbranding gaat omhoog. Ook vermindert rode peper het jojo-effect.dieet tipsMeer dieettips:

 • Eet voor je maaltijd een halve grapefruit, het zuur van de grapefuit helpt vetcellen afbreken.
 • Drink veel water, water helpt afvalstoffen afvoeren en laat je voller voelen.
 • Sport altijd door een mix van cardio en spiertraining te doen en niet enkel cardio.
 • Sla nooit ontbijt over, het helpt je om je verbranding op gang te brengen
 • Eet regelmatig: om de twee en een half uur iets, hierdoor gaat je lichaam niet in spaarstand
 • Slaap goed, je lichaam valt beter af als je uitgerust bent en minder stress hebt

 

Vond u dit een nuttig artikel. Please Like!

Share Button

2 Reacties

 1. Net naar V en D geweest om nieuwe borden te kopen, wij hadden echt van die mega avondeten borden, nu wat normalere. Ben benieuwd of we ook minder opscheppen :)
  vriendelijke groeten Bernadette

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.