Dukan Dieet

dukan dieet

Waarom is het Dukan Dieet zo populair?


Is Dukan niet weer een verkapt koolhydraatarm dieet?
Had jij er ook nog nooit van gehoord? Dit dieet is in 2010 bedacht door Pierre Dukan.
dukan dieet Een Franse Arts en voedings-deskundige. Deze Fransman heeft inmiddels al zo’n vijf miljoen aanhangers heeft in Frankrijk. Langzamerhand wordt dit dieet steeds populairder in andere landen. Zo ook nu in Nederland. Dukan is zo populair omdat je er snel veel van afvalt. Maar ook omdat het dieet aandacht besteed aan de fase nadat je bent afgevallen.

In het kort: wat is het Dukan Dieet?

Het Dukan dieet is een dieet waarin je weinig koolhydraten eet en meer Eiwitten. Het dieet bestaat uit 4 fases. Een voordeel is dat het makkelijk vol te houden is, vanwege het feit dat je geen trek hebt. Een nadeel is dat je verstopt kan raken, oftewel je darmstelsel kan al die eiwitten niet goed verwerken.

Dukan Brood Recept

Ingrediënten:

3 eieren
100 gram ( 3,5 gram ) van roomkaas
een snufje zout
½ theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

Splits de eieren met het eiwit in een kom en stop de eierdooiers in een andere kom.
Klop de eiwitten samen met het zout zeer stijf . Je moet in staat zijn om de kom te draaien zonder dat de eiwitten bewegen. Meng de eidooiers en de roomkaas goed door elkaar. Spatel de eiwitten door de eigeel mix. Probeer wel om de lucht in de eiwitten te houden. Leg 6 grote of 8 kleinere porties op een bakplaat. Bak in het midden van de oven op 150 ° C voor ongeveer 25 minuten – tot ze goudbruin zijn.

Minder streng :
Kunt u niet leven zonder echt brood? Neem dan een klein stukje brood met veel boter en beleg. Hoe meer boter en beleg, hoe minder koolhydraten.

Is het Dukan dieet gezond?

Dukan wordt niet als een gezond dieet gezien en is dan ook vaak in het nieuws over de gezondheids risico’s van dit dieet.

Hulpvolle Links:

Dukan Dieet

Aanmelden voor Dukan Dieet

Uitgebreide voor- en nadelen van het Dukan dieet

Share Button

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.