Goede voornemens: Afvallen?

goede voornemen afvallen

Is jouw Goede voornemen om af te vallen in het nieuwe jaar?

goede voornemen afvallenHeb jij als goede voornemen afvallen in het nieuwe jaar. Je bent zeker niet de enige. Het verliezen van gewicht en gezonder leven staan bovenaan in de top 10 van goede voornemens. Ook ikzelf ga er weer helemaal voor en dan voornamelijk om nog gezonder te leven. Jij ook?

Het voordeel van goede voornemens is dat de kans dat je slaagt veel groter is dan diegene die dit niet expliciet als goede voornemen hebben. Het slechte nieuws is dat ongeveer 10 procent zijn doelen dan ook echt behaald. Maar daar zit jij toch zeker bij dit jaar?

11 Tips om uw goede voornemen te laten slagen:

Goede voornemen afvallen tip 1:

 • Maak je doel meetbaar. Dus in plaats van te zeggen: mijn goede voornemen is om af te vallen is het veel effectiever om een meetbaar doel te stellen. Bijvoorbeeld Ik wil graag een tot twee kilo per week afvallen of mijn doel is om weer te passen in dat mooie jurkje. En in plaats van te zeggen ik ga gezonder eten kun je beter zeggen: ik eet twee porties groente en twee stuks fruit per dag. Schrijf je goede voornemen op. Niet op de computer maar gewoon in een schriftje. Onderteken je doel met datum en handtekening. Je kunt zelfs op Sociale Media zoals Facebook elke dag bloggen over je goede voornemen en hoe het ervoor staat.

Goede voornemen afvallen tip 2:

 • Vertel het je familie en vrienden. Deel je goede voornemen met je vrienden en familie en vraag hen naar hun goede voornemens. Misschien kunnen ze ondersteunen of doen ze met je mee. Dat zou helemaal fijn zijn. Zo kun je samen aan je goede voornemen om af te vallen gaan werken.Goede voornemen afvallen tip 3:

 • Blijf betrokken. Hou bijvoorbeeld een dagboek bij of schrijf het op Facebook of Twitter. Blog elke dag hoe je trainingen gingen als status updates op Facebook of Twitter en vertel wat je hebt gedaan en hoe je je voelt daarna. Neem foto’s van je maaltijden en upload ze op Facebook. Je kunt ook een planner of dagboek maken waarbij je elke dag bovenaan de bladzijde zet: Ik zal 2 maanden lang gezond eten en voldoende bewegen om ten minste 10 kilo af te vallen.

Goede voornemen afvallen tip 4:

 • Bereid je voor: Houdt er rekening mee dat het zwaar kan worden. Wees daar dus op voorbereid. Eind januari of misschien pas in februari bent u al weken bezig en kan je een terugval krijgen. Het zijn al niet de meest zonnige maanden. Dus je moet wel heel sterk in je schoenen staan om het vol te houden. Om goed voorbereid te zijn op de iets zwaardere tijden heb je meer kans van slagen om je goede voornemen vol te houden.

Goede voornemen afvallen tip 5:

 • Zoek een trainingsmaatje of groep. Het hebben van een trainingsmaatje kan je helpen bij het verhogen van je motivatie. Vooral op die dagen in midden januari, waar u misschien ineens wat minder enthousiast bent geworden over uw goede voornemen om af te vallen. Met zijn tweeën of met meerder mensen is meestal beter dan alleen.

Goede voornemen afvallen tip 6:

 • Beweeg en eet op vaste tijden. Voor sommige mensen is het moeilijk om hier tijd voor te maken. Je kunt dan ook besluiten om ’s ochtends een uurtje eerder op te staan. Zo verlies je bijna geen tijd gedurende de dag.

Goede voornemen afvallen tip 7:

 • Verwijder verleidingen : Haal alle verleiding uit je keuken. Om te slagen met je dieet is het belangrijk om alle verleidingen uit je keuken te verwijderen. De koelkast, de bijkeuken, de kasten en het aanrecht. Bekijk ze allemaal goed en verwijder alle hoge calorie voedsel. Alles snoep, (ja zelfs die gezond klinkende donkere chocoladereep met noten) chips en snacks kan je in de prullenbak gooien of beter nog breng ze naar de voedselbank of geef ze aan de buren. Zo verspil je geen voedsel waar anderen misschien nog iets aan kunnen hebben.

Goede voornemen afvallen tip 8:

 • Plan je menu’s. Je kunt al een week van te voren plannen wat je gaat eten. En misschien al wat voedsel voorbereiden en invriezen. Zo voorkom je dat je gaat snacken omdat je denkt dat er geen eten is of dat je geen tijd hebt om een maaltijd te koken.

Goede voornemen afvallen tip 9:

 • Beloon jezelf en dan natuurlijk niet met een bak roomijs. Maar bijvoorbeeld met dat mooie jurkje dat je in de etalage hebt gezien en zo graag wilde hebben. Een andere beloning is wat leuks doen met je vrienden. Bijvoorbeeld een weekendje naar de sauna met een beauty behandeling met hotel. Je kunt dan meteen laten zien hoe slank je al bent geworden.

Goede voornemen afvallen tip 10:

 • Visualiseer hoe het eruit ziet als jij je doel hebt bereikt. Denk een paar minuten na over hoe het eruit zal zien en voelen wanneer je je doel hebt bereikt. Als je goede voornemen is om af te vallen en dat je weer in je favoriete spijkerbroek past. Stel je dan voor dat je je jeans al aanhebt en hoe het voelt om hem aan te hebben. Hoe hij ruikt en hoe je erin door de kamer danst. Probeer je succes te visualiseren, zo gedetailleerd mogelijk. Probeer daar elke dag een paar minuten aan te besteden.

Goede voornemen afvallen tip 11:

 • Geloof in jezelf en wees lief voor jezelf. Dat betekent dat je ook trots mag zijn op de kleinere behaalde stappen. Heb vertrouwen in jezelf en in je vermogen om je doel te behalen. Je kunt het!

Je vind hier ook veel magere recepten en koolhydraat arme recepten, die je kunnen helpen met afvallen. Vergeet niet dit bericht te delen met je familie en vrienden die ook willen afvallen in het nieuwe jaar. Succes met het behalen van je goede voornemen om af te vallen. Je kunt het!

Share Button

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.