Smoothie recepten

smoothie recepten

De lekkerste Smoothie Recepten

smoothie recepten

Ons artikel over groente shakes was een groot succes. Daarom hebben we besloten een artikel te schrijven over de lekkerste Smoothie Recepten. Je hebt eigenlijk twee verschillende soorten smoothies. Smoothies met zuivel en smoothies zonder zuivel.


We beginnen met de smoothies zonder zuivel en zullen regelmatig nieuwe smoothies toevoegen.

Smoothie Recepten 1:
The Green Pine

Onze favoriete Smoothie is ‘The Green Pine’. Het is een frisse Smoothie en tegelijkertijd erg gezond en super lekker.

Benodigdheden:

 • een blender
 • een citruspers

Voorbereiding:

Koop verse stukjes gesneden ananas bij de supermarkt en vries deze in. Of koop een hele ananas en snijdt deze in blokjes en vries de rest van de blokjes in.

Ingrediënten:

6 blokjes ananas vers ingevroren

1 rode grapefruit

2 handjes verse spinazie

1 kopje water

Bereiding:

Doe de bevroren ananas in de blender. Pers de grapefruit uit en voeg het sap toe aan de ananas. Voeg klein kopje water toe. Zet de blender aan. Na 20 seconden blenden, voeg de spinazie toe. Blend nu minimaal 2 minuten. Vind je het resultaat te dik, voeg dan iets extra water toe. Drink smakelijk!
———————————————————————————————————————–

Smoothie Recepten 2

Willy Wortel Smoothiesmoothie recepten

De Willy Wortel smoothie bevat zoals de naam al zegt: veel wortel en is gemaakt van oranje groente en fruit.

Benodigdheden:

 • een blender
 • een citruspers

Voorbereiding:

Vries ijsklontjes in

Ingrediënten:

4  a 5 blokjes ijs

2  sinaasappelen

2 grote geschilde wortels

1 perzik

water naar behoefte

Bereiding:

Pers de sinaasappelen uit en en snijdt de geschilde wortel in kleine stukjes.  Pel de perzik en snijdt ook in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blender. Voeg het ijs toe. Blend nu minimaal 1 a 2 minuten. Vind je het resultaat te dik, voeg dan een beetje extra water toe. Drink smakelijk!Vond u dit een leuk artikel? Please like! Thank you :)

Share Button

8 Reacties

 1. Ik wil ook graag nieuwe smoothie recepten, is helemaal “in” en ik ben fan van de groene dus ik wacht op nieuwe lekkere recepten(tja, zelf niet zoveel fantasie)

  • Beste Wendy,
   Bedankt voor je leuke reactie! Heb je de Green Pine al wel uitgeprobeerd. Ons team vindt deze erg lekker! Wij zullen spoedig weer nieuwe smoothie recepten plaatsen.
   Groet,
   Team snel-afvallen.org

 2. Men spreekt altijd over grapefruit( is goed voor af te vallen)nu ik lust heel veel fruit maar nu juist geen grapefruit!!
  Wat kan ik dan in de plaats nemen? Mvg M.

 3. Beste Martine,
  Lust je wel Kiwi. Deze lekkere vrucht is ook erg geschikt als je wilt afvallen. Een kiwi bevat gemiddeld rond de 25 kcal. De kiwi is heel voedzaam. Hij bevat meer vitamine C dan veel andere fruitsoorten en is een goede kaliumbron. Kiwi’s bevatten ook het cholesterolverlagende pectine, verder aminozuren, bètacaroteen, foliumzuur, kalium, magnesium, koper, zink, fosfor, mangaan, vitamine A en is het een vetarme bron van vitamine E. Naast het feit dat ze weinig suikers bevatten, bevatten ze tevens over zeer weinig vet. Dit maakt de kiwi de geschiktste fruitsoort om af te vallen.
  Succes met Afvallen!
  Groet,
  Team Snel-afvallen.org

 4. Ik maak ook gerust een smoothie van sla, komkommer, bloemkool, kiwi en appel. Ik heb er in verhouding teveel bloemkool in gedaan, maar fijn opgelost met een stukje banaan. Het smaakte prima en je raakt er goed vol van!

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.