Online afvallen

online afvallenOnline afvallen, het kan nu en het eerste gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend.

Wil je graag afvallen, maar heb je weinig tijd om steeds op consult te gaan? Of misschien woon je niet in de buurt van onze afslankkliniek in Amsterdam. Dan hebben we nu een oplossing voor je gevonden. Wij hebben een nieuw online coachings programma opgezet. Zodat je nu ook online afslank begeleiding kunt krijgen. Niet meer elke keer op consult hoeven gaan maar tijd besparen door gewoon via Skype, Facetime, mail, telefoon of welke online methode je ook kiest de juiste coaching te kunnen krijgen.
Het klinkt te mooi om waar te zijn? Nee, er is geen verschil met de klassieke methode. Je hoeft alleen een weegschaal, een computer en internet in huis te hebben.

Voordelen van online afvallen

 • het kost minder tijd
 • het is goedkoper
 • Fysieke consulten blijven altijd mogelijk

Hoe gaat het in zijn werk?

Het eerste consult

Je kunt ervoor kiezen om het eerste consult, ‘de intake’ wel persoonlijk langs te komen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kennismaking ook online te laten plaatsvinden. Dit consult is Gratis!

Vervolg Consulten

Daarna kan je kiezen uit 3 pakketten:

 • Pakket A: We hebben 4 x contact via Skype – 20 min, 2 x belcontact van 15 min en 3 x mailcontact
 • Pakket B: We hebben 6 x contact via Skype – 25 min, 5 x belcontact van 15 min en 5 x mailcontact
 • Pakket C: We hebben 8 x contact via Skype – 35 min, 7 x belcontact van 20 min en 8 x mailcontact

Tarieven online Afvallen:

Pakket A: 250 euro

Pakket B: 350 euro

Pakket C: 500 euro

Je krijgt hiervoor een gratis uitgebreide intake, een voedingsanalyse en een stappenplan. We berekenen je BMI en je streefgewicht. Je zult in de weken dat je het traject volgt opdrachten en stappenplannen krijgen. We gaan aan de slag om op een gezonde manier gewicht te verliezen door jezelf een nieuw eetpatroon en nieuwe eetgewoontes aan te leren. Dit zonder hongergevoel, erg belangrijk!

Online begeleiding via mail en telefoon of skype.

Aan de hand van het intakeformulier stellen we vast wat je hulpvraag en doelstellingen zijn. Vervolgens plannen we 8 contactmomenten in en gaan we aan de slag met je voedingspatroon, voedingsgewoontes en je specifieke hulpvraag en doelstellingen. De helft van de contactmomenten gaat via de mail en de andere helft via telefoon of skype. Je krijgt per consult opdrachten en stappenplannen en gaat daar thuis mee aan de slag. De mailconsulten en telefonische/skype consulten wisselen elkaar af.

Ook jij kunt afvallen! En het mooie is nadat het traject is afgerond en je op je streefgewicht zit. Kun je gewoon weer alles eten. En dat is omdat eetpatroon veranderd is. En je hebt zelfs nog 1 dag in de week dat je kunt snoepen en eten wat je wilt! Spreekt dit jou aan. Neem dan contact op voor een gratis eerste kennismaking!

Share Button

Meal Preparation

Wat is Meal Preparation?

Mijn buurvrouw is sinds kort erg fanatiek bezig met koken. En dan voornamelijk op één dag in de week. Afgelopen zondag ging ik langs voor ons wekelijkse koffiemomentje. Maar eenmaal binnen kwam ik er snel achter dat ze geen tijd meer had voor koffie. Mevrouw is bezig met ‘Food Prepping’. Ik vroeg me af wat dat in hemelsnaam is. Ik wist wel dat ze een paar kilo’s wilde afvallen en dat ze erg druk is met haar nieuwe baan als productmanager.

Wanneer je een drukke baan hebt kan het erg lastig zijn om je voeding 5 x per dag zo aan te passen dat je maaltijden en vol voedingsstoffen zitten maar ook dat ze laag in calorieën zijn. Maar ze vertelde me dat ze daar nu de oplossing voor gevonden had: Meal Preparation! Ook wel Meal prepping genoemd. Ze bereid al haar eten voor de hele week op zondag. Je marineert, snijdt, kookt en verpakt alles op één dag. Je verpakt de maaltijden uiteindelijk in tupperware bakjes maar dit kan natuurlijk ook in plastic vriezer zakjes bijvoorbeeld. Daarna bewaar je ze in de koelkast of vriezer.

meal preparion

Een voorbeeld van Meal Preparation

Wat is het doel van Meal Preparation?

Het doel van meal preparation is het besparen van tijd gedurende de week. Je weet zo exact wat je binnen krijgt. Welke voedingstoffen en net zo belangrijk hoeveel calorieën er in je maaltijden zit. Het volgende doel is natuurlijk gewicht verliezen. Je wilt afvallen maar je niet elke dag zorgen hoeven maken of je wel gezond eet en hoeveel calorieën je binnen krijgt.

De voordelen en nadelen van Meal Prepping

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan meal preparation. Maar daarentegen ook weer grote voordelen. Hier vind je ze op een rijtje:

Voordelen van meal preparation:

 • Tijdsbesparing: je houdt tijd over omdat je alles al gekookt hebt en dat is vooral als je een drukke baan hebt erg handig
 • Je weet wat je eet, wat de voedingsstoffen zijn en hoeveel calorieën er in elke maaltijd zitten
 • Geen zorgen meer over wat je gaat eten
 • Je houdt geld over: je doet immers niet meer elke dag boodschappen
 • Geen dagelijkse boodschappen uitjes meer
 • Je valt af!

Nadelen van Meal Preparation

 • Je eet vaak hetzelfde en kan daardoor wat eenzijdig worden
 • Je sociale leven kan eronder lijden, samen hetzelfde eten als je collega is er even niet meer bij
 • Spontaan eten waar je zin in hebt moet je even in de koelkast zetten :)
 • Het eten kan zeker tegen het einde van de week niet meer zo vers smaken

Benodigdheden voor Meal Prepping:

 1. Genoeg pannen
 2. Tupperware bakjes
 3. Kalender
 4. Pen en papier om een boodschappenlijstje te maken
 5. Planboard
 6. Grote tafel om alles uit te stallen
 7. Koelkast en vriezer
 8. Keukenweegschaal
 9. Recepten
 10. Calorie teller
meal preparation

Maak maar vast wat ruimte in je koelkast

Ingrediënten voor Meal Preparation

Er moeten natuurlijk alle voedingstoffen in je maaltijden zitten die een mens nodig heeft. Je maaltijden zouden moeten voldoen aan de norm van het voedingscentrum. Dus zorg dat de volgende voedingstoffen in ieder geval aanwezig zijn:

 • Groente en Fruit
 • Koolhydraten: Rijst, Pasta of aardappel en bonen
 • Vetten: Noten en de olijfolie waar je in bakt
 • Melkproducten: yoghurt, melk of magere kwark
 • Eiwitten: Vlees of vis en eieren

Tips voor Meal Preparation:

 1. Marineer vlees of vis met meerdere smaken: Het kan wat eenzijdig zijn als je elke dag hetzelfde moet eten. Een idee is als je bijvoorbeeld kip op het menu hebt staan voor 5 dagen. De kip in drie porties te verdelen en drie keer een andere marinade te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is: 1 x cajun, 1 x tandoori en 1 x green herbs
 2. Koop meerdere soorten fruit. Je hoeft tegenwoordig niet meer een tros bananen te halen, neem er 2 en haal ook wat appels en necarines.
 3. Als je smoothies in je menu hebt, vries deze dan in en bewaar ze niet in de koelkast
 4. Je salades kan je bewaren in een glazen potje waarbij de dressing onderaan bewaart, zo wordt je salade niet slap en week.
 5. Maak een lekkere quiche met groentes. Elke dag kan je een stukje quiche op het menu zetten.

Voorbeeld van een Meal preparation Weekschema

Ongeveer 1500 kcalOntbijt

 • 1 x volkoren cracker met gekookt ei (apart verpakken)
 • 1 x potje yoghurt met aardbeien en peer (bewaren in glazen potje apart en mengen op de dag van gebruik)

Snack

 • 1 x Banaan

Lunch

 • 1 x salade met sla, tomaat, komkommer avocado en tonijn met een dressing van limoen zout en peper (bewaren in glazen potje met dressing onderin, pas mengen op dag van gebruik)
 • 1 x stukje groente quiche

Diner

 • 1 x hele kipfilet met broccoli met 1 plakje gesmolten kaas 20+ en 1 x kopje zilvervlies rijst

Snack

 • 1 x handje gemengde ongezouten noten
Share Button
Powered by WordPress | Designed by: Cheap Bristol Airort Parking | Thanks to Steam Generator Iron, Gold Price Calculator and Gold Price uk