Calorieën verbranden met sporten

Hoeveel calorieen verbrand je met sporten?

sporten en afvallen

Sporten en afvallen gaan helaas altijd samen. Vooral het sporten is meestal de reden waarom de zoveelste poging om af te vallen in het water dreigt te vallen. Veel afvalpogingen mislukken doordat mensen de sportschool na drie maanden vaak weer vaarwel zeggen. Welke sporten zijn het meest geschikt bij het afvallen? In het schema hieronder krijg je hier meer informatie over. Welke sport past het beste bij jou? Houdt jij van balsport of ben je toch liever aan het dansen in de plaatselijke discotheek?

Top 15 calorieën verbranden

Sporten                                     Aantal Calorieën verbranden per uur
Aerobics 517
Basketbal 591
Crosstrainer 536
Dansen 444
Fietsen 517
Frisbee 222
Hardlopen 600
Nordic Walking 545
Roeien 628
Schaatsen 517
Skeeleren 517
Touwtje springen 719
Voetbal 760
Volleybal 296
Yoga 286
Zumba 536
Zwemmen 444Calorieën verbranden met sporten en afvallen

Kies wel altijd een sport die bij je past en die je leuk vindt. Anders is het moeilijker om vol te houden. Misschien is het handig om bij de plaatselijke sportclub een full time abonnement te nemen. Zodat je steeds kunt kiezen welke sport je wilt gaan doen. De ene week zal het de fitness zijn. Maar de volgende week kan je dan bijvoorbeeld een Aerobics lesje volgen. Zo zal je je niet snel vervelen. Maar blijf je gemotiveerd om te blijven sporten.

Hartslag verhogen bij sporten en afvallen

Welke sport je kiest maakt niet eens zo veel uit.  Als je maar een activiteit kiest waarbij jouw hartslag omhoog gaat.

De beste manier om zo veel mogelijk vet te verbranden is om tussen de 60-85 procent van je maximale hartslag te sporten. Mensen denken nog altijd dat je het meeste vet verbrand als je je even flink gaat uitsloven in de sportschool. Lees hier meer over de berekening van je hartslag

Bij regelmatig sporten, zal je ook in rust meer verbranden dan normaal. Ook wordt je hart sterker. Dus alle reden om minimaal 3 x in de week je hartslag even wat omhoog te brengen.

15 redenen waarom je niet afvalt

Vond je dit een leuk artikel? Please Like, Dank je!

Share Button

1 Reactie

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.