Beginnen met Hardlopen

Je wilt afvallen. Omdat je weet dat je dan ook moet gaan bewegen, besluit je om te gaan hardlopen. Maar hoe pak je beginnen met hardlopen aan.

Beginnen met hardlopen, waar en wanneer?

Zal ik naar de sportschool gaan en op de loopband de benen uit mijn lijf rennen? Of zal ik gewoon in de buitenlucht gaan lopen. Buiten lopen heeft als voordeel dat het gratis is maar ook dat je frisse lucht binnen krijgt. De sportschool heeft weer als voordeel dat je begeleiding kunt krijgen. Maar omdat de sportschool natuurlijk niet gratis is, zal je misschien motivatie halen uit het feit dat je net je contributie hebt betaald. Bekijk de voor- en nadelen en maak daarna je keuze.

Voordelen van buiten lopen:
Het kan altijd en overal
Het is gratis
Je krijgt veel frisse lucht binnen

Voordelen van hardlopen in de sportschool:
Eventuele begeleiding
Geen last van slecht weer
Meer motivatie omdat iedereen zich daar in het zweet werkt

beginnen met hardlopen

‘s Ochtends of ‘s avonds hardlopen?

Dat is altijd de vraag, er zijn wel meer voordelen als je ‘s ochtends gaat hardlopen.

De voordelen van ‘s ochtends hardlopen zijn:

Je hebt de hele dag veel energie
Je hoeft de hele dag en avond niet meer te sporten
s Ochtends heb je nog voldoende motivatie

De voordelen van ‘s avonds hardlopen zijn:

Je hoeft er niet zo vroeg uit
Je voelt je wat wakkerder dan ‘s ochtends

Hardloopschema Beginners

Tegenwoordig zijn er vele internetsites en app’s te vinden die je helpen met beginnen met hardlopen. En die ook een schema voor je maken. Dit schema is dan helemaal op jou van toepassing. Je kunt namelijk zelf je behoeftes en voorkeuren instellen. Een voorbeeld van een app is bijvoorbeeld: Runkeeper.

De meeste hardloopschema’s voor beginners duren 8 weken en hebben meestal 3 – 4 trainingen per week.ย  Dit schema heeft 6 trainingen per week, maar hier zitten ook gewone wandelingen bij.

Maandag:

5 minuten warming up

Herhaal 8 maal:

1 minuut hardlopen

1:30 minuut wandelen

Dinsdag:

Wandel 2,4 kilometer

Woensdag:

5 minuten warming up

Herhaal 8 maal:

1 minuut hardlopen

1:30 minuut wandelen

Donderdag:

Wandel 45 minuten

Vrijdag:

Wandel 2.4 kilometer

Zaterdag

Wandel 45 minuten

Zondag:

Rustdag

Maandag:

Wandel 3,2 kilometer

Dinsdag:

5 minuten warming up

Herhaal 10 maal:

1 minuut hardlopen

1:30 minuut wandelen

Woensdag:

5 minuten warming up

loop 3,2 kilometer in een gematigd tempo (harder dan wandelen)

Donderdag:

5 minuten warming up

Wandel 45 minuten in een gematigd tempo (harder dan wandelen)

Vrijdag:

5 minuten warming up

Wandel 3,2 kilometer in een gematigd tempo (harder dan wandelen)

Zaterdag

Wandel 45 minuten

Zondag:

Rustdag

Vanaf hier kun je zelf het tempo en de afstand steeds iets verhogen. Succes met het beginnen met hardlopen!

Tips voor beginnen met hardlopen

Vergeet het rekken en strekken vooraf en achteraf niet. Dit zijn de warming up en de cooling down. Is erg belangrijk om blessures te voorkomen.

Voeding bij beginnen met hardlopen

Heel belangrijk is dat je eet voordat je begint met lopen, al is het maar een banaantje. Dit is zo belangrijk omdat je lichaam anders je spiermassa gaat afbreken. Je lichaam moet de energie namelijk ergens vandaan halen. En als je niets hebt gegeten gaat het helaas niet je vet maar je spiermassa te lijf.

Een aanrader het is het hardlopers kookboek. Veel hardlopers hebben die al in hun bezit. Er staat precies in hoeveel je moet lopen m.b.t. de calorieรซn die je tot je neemt.

Vond je dit een nuttig artikel? Please Like. Dank je wel!

Share Button

Afvallen Buik

Afvallen Buik?

Wil jij ook graag van je buik af? Als je last hebt van een dikke buik door vet. Kan dit meerdere oorzaken hebben. Een oorzaak is bijvoorbeeld dat het erfelijkย  is. Maar het kan ook snel afvallen buikkomen door slechte eetgewoontes. Buikvet is het meest ongezonde vet dat er bestaat. Je kunt er hart- en vaatziekten, diabetes en andere gezondheidsproblemen van krijgen.

De een heeft er meer last van dan een ander. Wanneer je te veel buik vet hebt. Is het wel verstandig om meer te gaan bewegen. Buikspier oefeningen zijn misschien niet je favoriete bezigheid. Maar je doet jezelf en je lichaam er een groot plezier mee.


Snel Afvallen Buik door buikspieroefeningen?

Je buik kwijt raken is niet alleen mogelijk door buikspier oefeningen te doen. Wat veel mensen denken. Je krijgt er wel een strakkere buik van op den duur. Maar dan zal je eerst het vet uit de weg moeten ruimen. Je zult eerst in zijn geheel moeten gaan afvallen. Dan zal je zien dat je buik ook slanker wordt. Het is de meest opvallende plek van je lichaam. Maar misschien ook wel de lastigste om af te slanken.

Hoe krijg ik een platte buik?

Een platte buik krijg je door je eetgewoontes aan te pakken. Volg bijvoorbeeld een dieet. Er is een nadeel als je gaat diรซten. Wanneer je weer normaal gaat eten, komt je buik vaak weer terug. Het is dus belangrijk dat je definitief je eetgewoontes gaat veranderen. Minder suiker, minder vet en minder koolhydraten. Neem ook kleinere porties. Hier val je meestal al vanaf. Het is ook belangrijk dat je naast het veranderen van je eetgewoontes, ook gaat sporten. Sporten waarbij je veel verbrandt zijn bijvoorbeeld: Zwemmen, fietsen, hardlopen of aerobics. Het is aangetoond dat deze sporten beter zijn voor je buik vet verbranding dan bijvoorbeeld krachttraining. Toch blijft een combinatie van deze twee het beste. Omdat je met gewoon sporten alleen (hardlopen, zwemmen) weer weinig spiermassa aanmaakt. Rechts van dit artikel vind je: De Activiteiten Calculator. Je kunt zien wat je verbrandt met welke sport.

Tips voor Snel Afvallen Buik

Een paar tips om je buikvet blijvend weg te houden zijn:

  1. Slaap goed: door voldoende rust te nemen. Is je lichaam beter in staat het buikvet te verbranden. Een lichaam van mensen die moe zijn heeft meer moeite om vet te verbranden.
  2. Als je eenmaal je doel hebt bereikt. Is het belangrijk door te gaan met bijvoorbeeld buikspieroefeningen. Ook om je eetpatroon vol te houden. Anders komt je buik weer terug.
  3. Als je oefeningen doet. Doe dan de oefeningen die je fijn vind om te doen. Als je een hekel hebt aan de oefening die je doet. Houd je het ook minder lang vol.

Hulpvolle links voor snel afvallen buik:

Afvallen buik oefeningen

Welk dieet moet ik kiezen

Meer info over gezondheidsrisico’s bij buikvet

Key word: snel afvallen buik

 

Share Button
Powered by WordPress | Designed by: Cheap Bristol Airort Parking | Thanks to Steam Generator Iron, Gold Price Calculator and Gold Price uk