Vreetbuien

Oorzaak Vreetbuien?

vreetbuienJe hoort maar al te vaak dat overgewicht ‘tussen de oren’ zit. Misschien voel je een leegte in jezelf? Je wilt deze leegte onbewust weer opvullen. Een leegte opvullen gaat het makkelijkst door het letterlijk ‘op te vullen’. Je gaat je in korte tijd vol eten. Als je dit vaak doet, kan je een eetstoornis ontwikkelen. Een moeilijke jeugd, trauma’s zoals het overlijden van een dierbaar persoon bijvoorbeeld.  Ze kunnen ervoor zorgen dat je deze leegte in jezelf voelt. Dan kun je zogenaamde ‘vreetbuien’ krijgen.

Emotie Eten of Dwangmatig Eten

Deze eetstoornis wordt ook wel emotie-eten of dwangmatig eten genoemd. Het is dus belangrijk eerst deze leegte weer op te vullen. Maar dan niet met eten. Het is belangrijk eerst te zorgen dat je een meer bevredigend leven krijgt. En misschien dingen verwerkt die je voorheen nog niet had verwerkt. Dit is van groot belang, voordat je van jezelf kunt verwachten dat je ineens kunt stoppen met je vreetbuien. Het onderstaande filmpje kan je hierbij helpen.

In de toekomst zullen er meer hulpfilmpjes geplaatst worden, blijf onze website in de gaten houden. Meer over Louise Hay

Vond je dit een nuttig artikel? Please like! Tx :)

Share Button

Geef je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.